Bokmakeriet KlatonBokmakeriet Klaton

Våra hundar

Bokmakeriet KlatonBokmakeriet KlatonBokmakeriet Klaton

Det har funnits hundar i mitt liv sedan 1978 då familjen köpte sin första flat coated retriever. 1997 köpte jag min första egna hund, en Engelsk Springer Spaniel vid namn Freja, Samtidigt hade vi en Luzern stövare som hette Gunde. Tyvärr gick de båda bort i hösten 2008, 11 år gamla.

Nu finns i flocken två hundar och en tax … Hundarna är av rasen ”svartskallig racerråtta” …eller cocker spaniel GTI. Det vill säga den lite mer sportiga varianten av engelsk cocker spaniel. Större motor, bättre prestanda och mindre lull-lull.

Rasen är ingen egen ras men kallas jakt-cocker. De är otroligt energiska och härliga hundar. Molly är fem år och är färdigutbildad Besökshund på Svenska terapihundskolan. Hon pluggar nu vidare till PedagogHund på Svvenska Terapihundinstitutet.  Coffee är tre år och fortfarande uppe vid taket, men hon apporterar fint!

Coffee fungerar bra på fågeljakt och har nu även börjat med eftersök. Vi planarar eventuellt att låta para henne till våren …

Den strävhåriga taxen Ozzy  är lugn och sansad, när det inte gäller att driva rådjur, får då kvicknar han till!

Hunderiet Klaton

I liten skala bedriver jag hundkurser för barn. Det är alltifrån allmänlydnad till hundkexbakning. Allt i samarbete med studiefrämjandet och Varbergs Brukshundklubb.

Om man är intresserad av kurs eller besök av Molly går det bra att ta kontakt via mail.

Det går även att följa Hunderiet Klaton på Instagram @hunderiet_klaton