Bokmakeriet KlatonBokmakeriet Klaton

Om mig

Bokmakeriet KlatonBokmakeriet KlatonBokmakeriet Klaton

Redan som mycket liten föddes jag … I Varberg där jag växte upp och gick i skolan. Jag hade tänkt att jag skulle bli veterinär eller möjligen björntämjare när jag blev stor. Jag började i mindre skala med kor och grisar på jordbrukslinjen. Jobbade en del som djursjukvårdare men läste sedan till förskollärare. Gränsen mellan att sköta barn och grisar är hårfin, så det krävdes ingen större omställning...

Skämt å sido, jag läste vidare och blev något så fint som utomhuspedagog. Min största tid som förskollärare arbetade jag på I Ur och Skur Förskolan Ugglan i Varberg. I Ur och Skur pedagogiken bygger på att vistas mycket utomhus, och det är en pedagogik som alla förskolor borde anamma! Numera får jag mitt mått av friluftsliv mättat tillsammans med mina egna barn. Sedan de föddes har jag haft både Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle, Skogströvare och nu en grupp Frilufsare inom Friluftsfrämjandet.

Det var även i samband med att jag fick egna barn som jag började skriva böcker på allvar. Jag hade gjort två böcker för Gleerups vid sidan om förskolläraryrket. Under barnledigheten blev det ytterligare ett antal, och på den vägen är det som man brukar säga. När barnen var 2 och 3 år gamla jobbade jag ytterligare något halvår som förskollärare, sedan tog jag tjänstledigt och skrev på heltid. Efter ytterligare någon tid tog jag steget fullt ut och sa upp mig och startade den egna firman. Det händer att jag ibland hoppar in som vikare på simhallen, där jag tidigare har jobbat flera somrar som både badvakt och simlärare. Ett för övrigt perfekt sommarjobb!

För några år sedan renoverade vi ladugårdsdelen i den gamla ladan och byggde ett stort och bra kontor där jag kan ha alla mina papper och grejer i fred. Så nu sitter jag och skriver mer eller mindre exakt i den gamla hästspiltan.